PAMETNI NAKUP

Brezglutenska zelenjavna pica

SESTAVINE

  • 1 zavitek zmesi za pripravo pice AMO ESSERE brez glutena
  • 375 ml mlačne vode
  • 25 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 2 mocareli
  • 200 g brokolija
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 2 bučki
  • bazilika

Testo pripravimo skladno z navodili na embalaži.

Gnetemo ga približno 10 minut, oblikujemo kepo, ga pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati približno eno uro in pol na toplem.

Medtem očistimo brokoli in ga v slani vodi kuhamo 10 minut.

Odcedimo ga in prihranimo za pozneje.

Papriko zrežemo na kocke, bučke na trakove (pomagajte si z lupilnikom krompirja) in jih popečemo.

Testo položimo na pomokano površino, na hitro pregnetemo, razdelimo na dva enaka dela in oblikujemo kroge za pice. Pustimo počivati 30 minut.

Nanesemo paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in pečemo približno 15 minut pri temperaturi 270 °C.

Postrežemo s svežo baziliko in hrustljavo zelenjavo.

Brezglutenska zelenjavna pica
White e Fresh

Amo Essere Senza Glutine

Nasvet

Ali ste vedeli, da se brezglutenske zmesi včasih hitro izsušijo?

Zato testo gnetite z nekoliko ovlaženimi rokami z mlačno

vodo ali dodajte manjšo količino ekstra deviškega oljčnega olja.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.