PAMETNI NAKUP

Brusketa z gobicami in rikoto

SESTAVINE

  • 600 g šampinjonov
  • 100 g rikote
  • 40 g pinjol
  • 1 šop peteršilja
  • 4 rezine kruha
  • sol in poper
  • rdeča čebula, narezana na tanko
  • Timijan

Gobice nežno očistimo z vlažno krpo, odstranimo bet in jih narežemo na rezine. V ponev damo 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja in v njem na nizkem ognju popražimo česen, počakamo 6 minut in nato dodamo še gobice. Začinimo s soljo in poprom, dušimo 2 minuti, prilijemo vino in posujemo z nasekljanim peteršiljem. Mešamo 15 minut, nato ogenj ugasnemo in počakamo, da se gobice nekoliko ohladijo. Rdečo čebulo narežemo na tanke rezine, jo začinimo s soljo, poprom, oljem in kapljico kisa. Rikoto odcedimo, dodamo sol, poper in timijan. Rezine kruha damo v nekoliko narebreno ponev in jih popečemo z obeh strani, skorjo natremo s česnom in premažemo z rikoto. Dodamo nekaj pinjol, gobice, malo čebule in začinimo s poprom.
Brusketa z gobicami in rikoto
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.