PAMETNI NAKUP

BURGER S TOFUJEM V SPREMLJAVI JAJČEVCEV IN OKUSNE MANDLJEVE KREME

SESTAVINE

  • 4 zavitki NARAVNEGA TOFUJA
  • 1 velik jajčevec
  • 4 zreli paradižniki
  • 2 rezini svežega ingverja
  • 1/2 stroka česna
  • 1 šop peteršilja
  • 4 listi solate
  • 2–3 žlice nesladkane mandljeve kreme
  • 2 žlici sojine omake
  • sok 1 limone
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 1 zavitek kruha za burgerje

• 1 Paradižnike olupimo, zrežemo na kocke, posolimo in popopramo ter poškropimo z malo

olja.

• 2 Jajčevec obrežemo, operemo in narežemo na debele kolobarje. Kolobarje jajčevca

popečemo na na obeh straneh v ponvi s premazom proti sprijemanju brez dodane maščobe.

Začinimo jih s ščepcem soli, malo olja ter mešanico sesekljanega peteršilja, česna in ingverja.

V isti ponvi segrejemo tudi kruh za burgerje.

• 3 Pripravimo omako: mandljevo kremo zmešamo

s sokom limone, sojino omako in 1–2 žlicama vode, da dobimo tekočo omako.

• 4 V ponvi popečemo tofu na majhni količini olja. Ko je lepo zapečen, ga damo v kruh,

dodamo kolobarje jajčevca, očiščeno in narezano solato, kocke paradižnika ter pripravljeno

omako. Kot alternativo tofuju, lahko uporabite sojine burgerje.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.