PAMETNI NAKUP

Čokoladne tortice

SESTAVINE

  • 100 g moke (ali brezglutenske moke)
  • 75 g sladkorja
  • 30 g grenkega kakava v prahu
  • 30 g masla (ali masla brez laktoze)
  • 1 jajce
  • 100 ml mleka (ali mleka brez laktoze)
  • 4 g pecilnega praška
  • 50 g temne čokolade

V eni skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, sladkor, kakav v prahu in pecilni prašek. Dobro premešajte. V drugo skledo dajte vse mokre sestavine: zmehčano maslo (na sobni temperaturi), jajce (tudi na sobni temperaturi) in mleko. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Zdaj združite mokre in suhe sestavine. Premešajte, da nastane gladka zmes, v katero na koncu vmešajte koščke temne čokolade. Zmes vlijte v modelčke za tortice, pri čemer jih napolnite do 3/4 višine. Na vrh vsake tortice dodajte še koščke čokolade. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 15–20 minut. Ko so pečene, jih pustite, da se nekoliko ohladijo in uživajte v teh bogatih, čokoladnih grižljajih!
Čokoladne tortice
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite maslo in mleko znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.