Čokoladni mus
SESTAVINE
- 200 g temne čokolade
- 550 g tekoče sveže smetane
- 160 g rumenjakov
- 100 g polnomastnega mleka
- 20 g akacijevega medu
Za pripravo čokoladnega musa najprej nasekljamo temno čokolado in jo preložimo v skledo. Nato se posvetimo pripravi kreme. V neprijemljivo ponev vlijemo rumenjake, med in mleko ter vse dobro zmešamo. Ponev položimo na kuhalno površino in neprestano mešamo z metlico. Pri kuhanju moramo doseči 82 °C. Svetujemo vam uporabo kuhalnega termometra, saj je zelo pomembno, da dosežete točno temperaturo. Takoj ko je krema kuhana, dodamo čokolado in mešamo z metlico, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Krema mora biti homogena. Nato je treba kremo zmešati s potopnim mešalnikom, dokler ni gladka in sijoča.
Zdaj na hitro stepemo smetano, ki ne sme biti trda, ampak zelo mehka. Polovico smetane primešamo čokoladni kremi, da se gostota čokolade poenoti.
Dodamo še preostalo smetano in premešamo s krožnimi gibi od spodaj navzgor. Čokoladni mus je zdaj pripravljen.
Prenesemo ga v prozorne steklene kozarčke ter okrasimo z zdrobljenimi čokoladnimi ali drugimi priljubljenimi keksi in s čokoladnim zajčkom.