PAMETNI NAKUP

Čokoladni mus

SESTAVINE

  • 200 g temne čokolade
  • 550 g tekoče sveže smetane
  • 160 g rumenjakov
  • 100 g polnomastnega mleka
  • 20 g akacijevega medu

Za pripravo čokoladnega musa najprej nasekljamo temno čokolado in jo preložimo v skledo. Nato se posvetimo pripravi kreme. V neprijemljivo ponev vlijemo rumenjake, med in mleko ter vse dobro zmešamo. Ponev položimo na kuhalno površino in neprestano mešamo z metlico. Pri kuhanju moramo doseči 82 °C. Svetujemo vam uporabo kuhalnega termometra, saj je zelo pomembno, da dosežete točno temperaturo. Takoj ko je krema kuhana, dodamo čokolado in mešamo z metlico, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Krema mora biti homogena. Nato je treba kremo zmešati s potopnim mešalnikom, dokler ni gladka in sijoča. Zdaj na hitro stepemo smetano, ki ne sme biti trda, ampak zelo mehka. Polovico smetane primešamo čokoladni kremi, da se gostota čokolade poenoti. Dodamo še preostalo smetano in premešamo s krožnimi gibi od spodaj navzgor. Čokoladni mus je zdaj pripravljen. Prenesemo ga v prozorne steklene kozarčke ter okrasimo z zdrobljenimi čokoladnimi ali drugimi priljubljenimi keksi in s čokoladnim zajčkom.
Čokoladni mus
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica z mortadelo in s pistacijami

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.