PAMETNI NAKUP

Cvetačna juha

SESTAVINE

  • 2 žlici masla
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 žlici česna
  • 1 velika glava cvetače
  • 1 l goveje juhe
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 skodelice smetane za kuhanje
  • 1/2 skodelice naribanega sira Parmigiano Reggiano

V velikem loncu na srednje močnem ognju stopimo maslo. Dodamo čebulo. Dušimo jo približno 5 minut in občasno premešamo, da se omehča in ne popeče. Dodamo česen in cvetačo. Kuhamo 2 minuti in vmes mešamo. Dodamo govejo juho in počakamo, da zavre. Ogenj zmanjšamo na srednjo moč in pokrito počasi kuhamo 15 minut oz. dokler se cvetača povsem ne zmehča. Juho z mešalnikom postopno spasiramo, da postane gladka. Dodamo poper, muškatni orešček in smetano. Kuhamo na srednje močnem ognju, da zavre. Juho odstavimo s kuhalne plošče, ji dodamo sir Parmigiano Reggiano in premešamo, da je juha gladka in brez grudic. Takoj postrežemo. K juhi se odlično podajo popečene kruhove kocke in po želji sesekljan peteršilj.
Cvetačna juha
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Da bo juha še prijetneje zadišala, uporabi maslo Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.