PAMETNI NAKUP

Domači veganski falafeli

SESTAVINE

  • 250 g suhe čičerike (namočite čez noč, ne kuhajte!)
  • 1 manjša čebula
  • 3–4 stroki česna
  • 1 pest peteršilja
  • 1 pest koriandra (ali dodatno peteršilj)
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 žlica moke (ali več po potrebi)
  • sol, poper po okusu
  • olje za peko ali cvrtje

Namočeno čičeriko odcedite. Vse sestavine (razen olja) dajte v multipraktik in zmeljite v zrnato maso – ne sme biti čisto gladka. Oblikujte majhne kroglice ali ploščice. Če je masa preveč mokra, dodajte še malo moke. Pečite na žar plošči, v ponvi z malo olja ali specite v pečici (180 °C, 25–30 min, enkrat obrnite). Postrezite s tahinijevo omako, humusom ali jogurtovo pomako. Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.
Domači veganski falafeli
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi uporabite začimbe in začimbne mešanice znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.