PAMETNI NAKUP

Hrenovi kolački

SESTAVINE

  • 400 g moke tipa 400
  • 240 ml vode na sobni temperaturi
  • 3 g suhega pivskega kvasa
  • 1 zravnana žlica sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • SESTAVINE ZA NADEV
  • 2 kozarčka hrenove omake
  • 4–5 sladkih jabolk
  • 200 g sira provolone

V posodo damo moko, sladkor, kvas, počasi dodajamo vodo in zgnetemo v testo. Na koncu dodamo sol in olje. Intenzivno gnetemo približno 5 minut, da dobimo prožno in gladko testo. Najprej gnetemo v posodi, nato pa delno zgneteno tesno prenesemo na rahlo pomokano delovno površino in z njim med gnetenjem udarjamo ob površino. Testo oblikujemo v kroglo in ga damo v posodo, ki smo jo narahlo premazali z oljem, nato pa ga prekrijemo s folijo za živila. Testo pustimo vzhajati, da naraste na dvojno količino. Za hitrejše vzhajanje lahko pokrito posodo s testom postavimo v izklopljeno pečico z vklopljeno lučko in pustimo počivati 2–3 ure. Ko je testo dobro vzhajano, ga razdelimo na posamezne kose, pri tem upoštevamo želeno velikost posameznega kolačka. Vzamemo en kos testa in ga razvlečemo s prsti ali razvaljamo v okroglo obliko. Pekač obložimo s papirjem za peko. Nato na vsak kos testa damo 1–2 žlici hrenove omake, jo razmažemo, dodamo rezine sira in rezine jabolka ter damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 250 °C. Pečemo približno 10 minut. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in jih postrežemo.

 

Hrenovi kolački
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite premium ekstra deviško oljčno olje Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.