PAMETNI NAKUP

Kakavova rolada

6 pax

SESTAVINE

  • 40 g moke tipa 500
  • 4 jajca
  • 20 g grenkega kakava
  • 15 g medu
  • 80 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja
  • 1 žlica vode
  • SESTAVINE ZA KREMO:
  • 500 ml slaščičarskega izdelka za stepanje
  • 250 g maskarponeja
  • 3 žlice medu
  • 300 g malin

V posodo damo rumenjake, sladkor, vanilin sladkor, med in žlico vode. Stepamo približno 5 minut, da nastane svetla in penasta zmes. V drugi posodi čvrsto stepemo sneg ter nato vanj vmešamo zmes rumenjakov in sladkorja, pri tem mešamo v smeri od spodaj navzgor, da nam sneg ne upade. Dodamo presejano moko in kakav ter dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes, jo zgladimo z lopatko in pečemo 10–12 minut v pečici pri temperaturi 160 °C. Ko je biskvit pečen (ne pretiravamo s časom peke, ker bomo drugače biskvit težko zvili), ga pustimo kakšno minuto ohlajati, nato ga prekrijemo s folijo za živila, da se ne izsuši.   Medtem pripravimo kremo: stepemo slaščičarski izdelek za stepanje, dodamo med in mešamo v smeri od spodaj navzgor, da smetana ne upade. V drugi posodi zmečkamo maskarpone, ki ga nato dodamo sladki smetani in mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme. Folijo za živila odstranimo z biskvita in biskvit s pomočjo papirja za peko obrnemo. Zdaj previdno odstranimo papir za peko, ki smo ga uporabili pri peki biskvita, obrežemo robove biskvita, da dobimo pravokotno obliko, biskvit premažemo s kremo in pustimo rob širine pribl. 2 cm, da preprečimo uhajanje odvečne kreme. Na kremo položimo maline, ki smo jih predhodno narezali na koščke. Zdaj primemo papir za peko in biskvit zvijemo v rolado. Rolado previdno zavijemo v papir za peko in damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro. Ohlajeno rolado posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Kakavova rolada
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite med Dolciando, nagrajen s prestižnim priznanjem Izbrani produkt leta.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.