PAMETNI NAKUP

Kakavova rolada

6 osebe

SESTAVINE

  • 40 g moke tipa 500
  • 4 jajca
  • 20 g grenkega kakava
  • 15 g medu
  • 80 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja
  • 1 žlica vode
  • SESTAVINE ZA KREMO:
  • 500 ml slaščičarskega izdelka za stepanje
  • 250 g maskarponeja
  • 3 žlice medu
  • 300 g malin

V posodo damo rumenjake, sladkor, vanilin sladkor, med in žlico vode. Stepamo približno 5 minut, da nastane svetla in penasta zmes. V drugi posodi čvrsto stepemo sneg ter nato vanj vmešamo zmes rumenjakov in sladkorja, pri tem mešamo v smeri od spodaj navzgor, da nam sneg ne upade. Dodamo presejano moko in kakav ter dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes, jo zgladimo z lopatko in pečemo 10–12 minut v pečici pri temperaturi 160 °C. Ko je biskvit pečen (ne pretiravamo s časom peke, ker bomo drugače biskvit težko zvili), ga pustimo kakšno minuto ohlajati, nato ga prekrijemo s folijo za živila, da se ne izsuši.   Medtem pripravimo kremo: stepemo slaščičarski izdelek za stepanje, dodamo med in mešamo v smeri od spodaj navzgor, da smetana ne upade. V drugi posodi zmečkamo maskarpone, ki ga nato dodamo sladki smetani in mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme. Folijo za živila odstranimo z biskvita in biskvit s pomočjo papirja za peko obrnemo. Zdaj previdno odstranimo papir za peko, ki smo ga uporabili pri peki biskvita, obrežemo robove biskvita, da dobimo pravokotno obliko, biskvit premažemo s kremo in pustimo rob širine pribl. 2 cm, da preprečimo uhajanje odvečne kreme. Na kremo položimo maline, ki smo jih predhodno narezali na koščke. Zdaj primemo papir za peko in biskvit zvijemo v rolado. Rolado previdno zavijemo v papir za peko in damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro. Ohlajeno rolado posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Kakavova rolada
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite med Dolciando, nagrajen s prestižnim priznanjem Izbrani produkt leta.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.