PAMETNI NAKUP

Kavne palačinke, polnjene z rikoto

SESTAVINE

  • 250 g rikote
  • 150 g moke
  • 40 g trsnega sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 3 žlice medu
  • 3 jajca
  • 2 žlički instant kave v prahu
  • maslo
  • sol po okusu

Moko damo v posodo, počasi prilijemo hladno mleko in postopoma dodajamo jajca. Dobro premešamo, da dobimo maso brez grudic.

Dodamo 30 g stopljenega masla, sladkor, kavo in ščep soli.

Zmes še naprej pozorno mešamo, da bo gladka. Posodo pokrijemo s folijo za živila in damo za 30 minut v hladilnik.

V ponev s prevleko proti sprijemanju damo majhno količino masla.  Z zajemalko zajamemo zmes, ki jo s krožnim gibom zlijemo v ponev, da dobimo enakomerno plast.  Pečemo približno eno minuto, nato palačinko obrnemo z lopatko in jo še eno minuto pečemo tudi na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse zmesi.

Nadevamo z zmesjo, ki jo pripravimo tako, da zmešamo med in rikoto.

 
Kavne palačinke, polnjene z rikoto
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite KAVO ESPRESSO

Don Jerez

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ

Rikotini polpeti z bio omako

VEČ

Kiš s špinačo in sirom grojer

VEČ

Krompirjev rosti s kremnim sirom brez laktoze, drobnjakom in dimljenim lososom

VEČ

Piščančja rolada s kruhovim nadevom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.