PAMETNI NAKUP

KAVNI SLADOLED

SESTAVINE

  • 150 g sladkorja
  • 500 ml slaščičarskega
  • izdelka za stepanje
  • 40 g instant kave v zrncih
  • 100 ml mleka
  • 50 g kavnih zrn
  • 50 g oreščkov
  • 4 jajca
  •  
  •  

Jajca ubijemo ter rumenjake in beljake damo v ločeni

posodi. Z mešalnikom stepemo rumenjake in sladkor.

Nato instant kavo raztopimo v pol kozarca mleka

(pribl. 100 ml) in dodamo stepene rumenjake.

Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Stepemo slaščičarski izdelek. Ko se začne gostiti,

začnemo počasi dodajati rumenjake s kavo.

Na koncu stepemo beljake v sneg in ga dodamo k

masi. Z mešalnikom vse dobro zmešamo. Ko bo zmes

postala kompaktna, jo zlijemo v posodo in jo damo v

zamrzovalnik, v katerem mora počivati vsaj 4 ure.

Počakamo, da se sladoled strdi, nato pa ga

postržemo v posodicah. Za dekoracijo uporabimo

kavna zrna in poljubne oreščke, ki ne bodo samo

obogatili okusa sladoleda, temveč tudi lepo poživili

njegov videz.    
KAVNI SLADOLED
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Za bolj intenzivni okus, lahko dodamo par kapljic ruma.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.