PAMETNI NAKUP

KAVNI SLADOLED

SESTAVINE

  • 150 g sladkorja
  • 500 ml slaščičarskega
  • izdelka za stepanje
  • 40 g instant kave v zrncih
  • 100 ml mleka
  • 50 g kavnih zrn
  • 50 g oreščkov
  • 4 jajca
  •  
  •  

Jajca ubijemo ter rumenjake in beljake damo v ločeni

posodi. Z mešalnikom stepemo rumenjake in sladkor.

Nato instant kavo raztopimo v pol kozarca mleka

(pribl. 100 ml) in dodamo stepene rumenjake.

Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Stepemo slaščičarski izdelek. Ko se začne gostiti,

začnemo počasi dodajati rumenjake s kavo.

Na koncu stepemo beljake v sneg in ga dodamo k

masi. Z mešalnikom vse dobro zmešamo. Ko bo zmes

postala kompaktna, jo zlijemo v posodo in jo damo v

zamrzovalnik, v katerem mora počivati vsaj 4 ure.

Počakamo, da se sladoled strdi, nato pa ga

postržemo v posodicah. Za dekoracijo uporabimo

kavna zrna in poljubne oreščke, ki ne bodo samo

obogatili okusa sladoleda, temveč tudi lepo poživili

njegov videz.    
KAVNI SLADOLED
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Za bolj intenzivni okus, lahko dodamo par kapljic ruma.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.