PAMETNI NAKUP

Kostanjeva panakota s kakijevim prelivom

4 osebe

SESTAVINE

  • 300 g kostanja
  • 1dl sladke smetane
  • 2 žlici medu
  • 250 ml mleka
  • 8 lističev želatine
  • 500 ml sladke smetane
  • 120 g sladkorja
  • pol žličke soli
  • 2 kakija
  • sok polovice pomaranče

Kostanj zarežemo in ga kuhamo 40 minut v soljeni vodi. Ko je skuhan, ga takoj olupimo. Olupljen kostanj damo v sekljalnik, dodamo žlico medu in 1 dl sladke smetane ter sekljamo, dokler ne dobimo gostega pireja. V posodi segrejemo mleko, sladko smetano, sol in sladkor, da se sladkor raztopi. Dodamo kostanjev pire in dobro premešamo, da se pire v tekočini raztopi. Pokrijemo s pokrovko in pustimo eno uro, da se okusi infuzirajo. Po eni uri zmes odcedimo v drugo posodo in segrejemo. Želatino damo v hladno vodo in jo namakamo pet minut. Ko je nabrekla, jo dobro odcedimo in iztisnemo vodo ter dodamo v vročo, a ne vrelo zmes smetane in kostanja. Premešamo in pazimo, da se je želatina zares raztopila. Natočimo v modelčke za panakoto in damo v hladilnik za najmanj štiri ure. Za kakijev pire v ponev damo kakijevo meso, žlico medu in sok polovice pomaranče ter segrejemo, da dobimo precej tekočo zmes. Če so vmes večji koščki in bi želeli gladko zmes, lahko uporabimo palični mešalnik in premešamo. Ko so panakote ohlajene, jih iz modelčkov zvrnemo na krožnik in okrasimo s kakijevim pirejem.
Kostanjeva panakota s kakijevim prelivom
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite mleko, sladko smetano in sladko smetano naše blagovne znamke Land.

 

Ob jedi priporočamo vino Sladki muškat iz Slovenske Istre.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.