PAMETNI NAKUP

Kostanjeva torta

SESTAVINE

  • Biskvit
  • 2 žlici vroče vode
  • 100 g sladkorja 120 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za torte)
  • 5 g kakava
  • 4 jajca
  • Kostanjeva krema
  • 500 g skuhanega olupljenega kostanja
  • 250 ml vode
  • 250 g sladkorja
  • 40 g temne čokolade (Amo essere bio)
  • 500 g maskarponeja
  • 500 ml sladke smetane

Priprava biskvita: Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25–30 minut pri 175–200 °C. Tortni model odpremo in biskvit dobro ohladimo. Ohlajenega prerežemo na tri plasti.   Priprava kreme: vodo in sladkor zavremo ter počakamo, da se ves sladkor raztopi. Dodamo kostanj in zmes kuhamo 1 uro. Občasno premešamo. Dodamo čokolado in ko se raztopi, vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. V skledi zmešamo maskarpone in približno polovico kostanjeve mase (preostanek lahko shranimo v hladilniku in porabimo za druge namene). Ob mešanju dodajamo nestepeno sladko smetano, da dobimo kremo primerne gostote.   Sestavljanje torte: Prvo plast biskvita premažemo s sadnim namazom iz gozdnih sadežev. Biskvit je zelo mehek in ga ni treba dodatno vlažiti. Na sadni namaz namažemo kostanjevo kremo. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita in postopek ponovimo. Prekrijemo s tretjo plastjo biskvita. Obod sestavljene torte premažemo s kostanjevo kremo. Na površino torte nabrizgamo kupčke kostanjeve kreme. Obod in površino torte potresemo z naribano temno čokolado.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.