PAMETNI NAKUP

Kostanjeva torta

SESTAVINE

  • Biskvit
  • 2 žlici vroče vode
  • 100 g sladkorja 120 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za torte)
  • 5 g kakava
  • 4 jajca
  • Kostanjeva krema
  • 500 g skuhanega olupljenega kostanja
  • 250 ml vode
  • 250 g sladkorja
  • 40 g temne čokolade (Amo essere bio)
  • 500 g maskarponeja
  • 500 ml sladke smetane

Priprava biskvita: Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25–30 minut pri 175–200 °C. Tortni model odpremo in biskvit dobro ohladimo. Ohlajenega prerežemo na tri plasti.   Priprava kreme: vodo in sladkor zavremo ter počakamo, da se ves sladkor raztopi. Dodamo kostanj in zmes kuhamo 1 uro. Občasno premešamo. Dodamo čokolado in ko se raztopi, vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. V skledi zmešamo maskarpone in približno polovico kostanjeve mase (preostanek lahko shranimo v hladilniku in porabimo za druge namene). Ob mešanju dodajamo nestepeno sladko smetano, da dobimo kremo primerne gostote.   Sestavljanje torte: Prvo plast biskvita premažemo s sadnim namazom iz gozdnih sadežev. Biskvit je zelo mehek in ga ni treba dodatno vlažiti. Na sadni namaz namažemo kostanjevo kremo. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita in postopek ponovimo. Prekrijemo s tretjo plastjo biskvita. Obod sestavljene torte premažemo s kostanjevo kremo. Na površino torte nabrizgamo kupčke kostanjeve kreme. Obod in površino torte potresemo z naribano temno čokolado.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica z mortadelo in s pistacijami

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.