PAMETNI NAKUP

Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami

SESTAVINE

  • 4 pori
  • 1 krompir
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • 8 kozic
  • 1/2 kozarca smetane za kuhanje
  • 1 šopek drobnjaka
  • 50 g masla
  • sol, poper

Očistimo por in ga narežemo na tanke kolobarje. Olupimo krompir in ga narežemo na koščke. Dušimo por v kozici na maslu 5 minut. Dodamo krompir, dobro premešamo, dolijemo zelenjavno jušno osnovo, tako da prekrije zelenjavo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15–20 minut. Medtem očistimo kozice, jih popopramo in pečemo v ponvi na močnem ognju približno 3 minute, pri čemer jih na sredini pečenja obrnemo. Juho iz pora in krompirja na drobno zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo sol in poper po potrebi, vmešamo smetano ter potresemo z opranim in s škarjami drobno narezanim drobnjakom. Kremno juho nalijemo v globoke krožnike. Vsak krožnik okrasimo z 2 popečenima kozicama na lesenem nabodalcu in takoj postrežemo.
Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kozice Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ

Rikotini polpeti z bio omako

VEČ

Kiš s špinačo in sirom grojer

VEČ

Krompirjev rosti s kremnim sirom brez laktoze, drobnjakom in dimljenim lososom

VEČ

Piščančja rolada s kruhovim nadevom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.