PAMETNI NAKUP

Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami

SESTAVINE

  • 4 pori
  • 1 krompir
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • 8 kozic
  • 1/2 kozarca smetane za kuhanje
  • 1 šopek drobnjaka
  • 50 g masla
  • sol, poper

Očistimo por in ga narežemo na tanke kolobarje. Olupimo krompir in ga narežemo na koščke. Dušimo por v kozici na maslu 5 minut. Dodamo krompir, dobro premešamo, dolijemo zelenjavno jušno osnovo, tako da prekrije zelenjavo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15–20 minut. Medtem očistimo kozice, jih popopramo in pečemo v ponvi na močnem ognju približno 3 minute, pri čemer jih na sredini pečenja obrnemo. Juho iz pora in krompirja na drobno zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo sol in poper po potrebi, vmešamo smetano ter potresemo z opranim in s škarjami drobno narezanim drobnjakom. Kremno juho nalijemo v globoke krožnike. Vsak krožnik okrasimo z 2 popečenima kozicama na lesenem nabodalcu in takoj postrežemo.
Kremna juha s porom, krompirjem in kozicami
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kozice Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ

Ovseni kosmiči z grškim jogurtom, granatnim jabolkom in z oreščki

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.