PAMETNI NAKUP

Kremna rižota z jurčki in mascarpone sirom

2 osebe
15 minut
20 čas kuhanja

SESTAVINE

  • 1 manjša rumena čebula
  • 2 stroka česna
  • 150 gramov piščančjega mesa (prsa ali stegna brez kosti)
  • 1 manjša pest posušenih jurčkov ali 2-3 sveži jurčki
  • 120-140 gramov arborio riža
  • 1/3 čajne žličke suhega peteršilja ali vejica svežega
  • ščepec belega popra
  • 1/2 čajne žličke soli – po okusu
  • 100 ml suhega belega vina
  • 200-250 ml jušne osnove ali vode
  • 3-4 žlice sveže naribanega parmezana
  • 1 žlica mascarpone sira

Čebulo in česen narežemo na drobno. Suhe gobe speremo s toplo vodo in namočimo v toplo vodo za 15-20 minut. Piščančje meso narežemo na manjše koščke. V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popražimo čebulo. Med praženjem jo malo posolimo in počakamo da se lepo spusti. Takrat ji dodamo česen, piščančje meso in riž, ter pražimo toliko časa, da meso zamatira, in riž malo postekleni. Gobe ožamemo in narežemo. Dodamo jih k rižu in vse skupaj zalijemo z vinom. Prilijemo še 200-250 ml jušne osnove. Dodamo peteršilj, bel poper in sol. Premešamo in pokrijemo, ter na manjši temperaturi kuhamo 15-17 minut. Takrat rižoto odkrijemo, po okusu dosolimo in jo odstavimo. Vmešamo ji parmezan in mascarpone sir. Takoj postrežemo. hjhujsadjasjdsakjdcjksabncjsbjkbskbsjkbjkasbjkasbjbjhbjhbjhbjhbhjb Pripravila Ana Žontar Kristanc iz #Aninakuhinja.

 

Kremna rižota z jurčki in mascarpone sirom
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Glavna sestavina za božanski okus riža je mascarope naše blagovne znamke Pascoli Italiani 😉

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.