PAMETNI NAKUP

Kruhki s peno iz rikote, zelišč in limone, falafli in sladko-kislimi redkvicami

6 pax
25 minut

SESTAVINE

  • 1 paket čičerikinih falaflov Amo Essere Veg
  • 6 rezin kruha iz trde pšenice
  • 250 g rikote
  • 2 žlici mešanice dišavnic (peteršilj, drobnjak, bazilika)
  • 1 bio limona
  • 5-6 redkvic
  • 100 ml vode
  • 100 ml belega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec posušenega čilija
  • sol po okusu

Vodo, kis in sladkor segrejte, nato ohladite in skupaj z na kolobarje narezanimi redkvicami prenesite v skledo. Dodajte še čili in sol ter pustite počivati vsaj 10 minut. Falafale 6 minut pecite v ponvi in jih med tem občasno obrnite, da se zlato rjavo obarvajo. Medtem popecite rezine kruha. V skledi zmešajte rikoto s ščepcem soli, zelišči in naribano lupino ½ limone. Kruhke nadevajte z rikoto, nekaj falafli in redkvicami. Na koncu dodajte nekaj listov dišavnic in limonino lupinico.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.