PAMETNI NAKUP

Mesni zvitek iz piadine

SESTAVINE

  • 500 g svinjskega hrbta
  • 500 g paradižnika
  • 150 g bele čebule
  • 200 g rdečega fižola Red Kidney
  • 250 ml mesne juhe
  • 120 g edamca
  • 20 g sončničnega olja
  • 2 zelena čilija
  • 2 stroka česna
  • 4 piadine
  • 1/2 čajne žličke kumine v prahu
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Paradižnik popražimo skupaj s čebulo, čilijem in česnom. Nato vse skupaj zmiksamo s pol kozarca vode, da dobimo omako. Postavimo jo na stran. Meso popečemo 5 minut z vseh strani v ponvi na olju. Nato meso damo v posodo, zavržemo maščobo, ki jo je meso spustilo med pečenjem, in ga narežemo na koščke. Dodamo omako, premešamo in pustimo eno minuto, da se okusi zmešajo. Dodamo mesno juho, posolimo in zavremo. Zmanjšamo ogenj, prekrijemo posodo in pustimo, da se kuha na nizkem ognju 60 minut. Meso odkrijemo, dodamo fižol, povečamo ogenj in pustimo, da se zgosti. Čili z mesom pustimo počivati približno 10 minut. Medtem na grobo naribamo sir. Zdaj lahko sestavimo zvitek: piadine postavimo po krožnikih in na sredino vsake damo pribl. 100 g čilija z mesom, nato pa dodamo pribl. 30 g naribanega edamca. Najprej zapognemo strani piadine, nato s spodnjim delom prekrijemo meso in tortiljo zvijemo od spodaj navzgor, pri tem naj bo odprta stran obrnjena navzdol. Ponev s premazom proti sprijemanju dobro ogrejemo, piadino z odprto stranjo obrnemo navzdol in pečemo 2 minuti, da se zapeče. Zvitek obračamo s pomočjo lopatke in še na drugi strani pečemo eno minuto. Nato ga dvignemo in na vsakem koncu pečemo po eno minuto. Zvitek položimo na krožnik, prerežemo na pol in jed zaužijemo še toplo.

Mesni zvitek iz piadine
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Da bodo zvitki imeli še boljši okus, omaki dodajte rdeči fižol Red Kidney.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
20 Junij 2024
Vojnik
Celjska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.