PAMETNI NAKUP

Ocvrtki iz bučk

SESTAVINE

  • 600 g bučk
  • 30 g moke
  • 30 g naribanega sira Parmigiano Reggiano DOP
  • 1 veliko jajce
  • 1 šop peteršilja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Bučke operemo in osušimo, odstranimo konce in jih na grobo naribamo. Posolimo in pustimo na cedilu približno 10 minut, da tekočina odteče, nato jih prenesemo v čisto krpo in stisnemo, da odstranimo vso vodo. Prenesemo jih v posodo in dodamo jajce, moko, nariban sir, nasekljan peteršilj, ščep soli in popra. V ponvi s premazom proti sprijemanju segrejemo 2 žlici olja, dodamo veliko žlico zmesi in jo poravnamo, da dobimo ocvrtke. Postopek ponovimo s preostalimi ocvrtki in pečemo 5 minut na srednje močnem ognju, dokler se ocvrtki v notranjosti ne spečejo, od zunaj pa postanejo zlato rjavi. Ko so ocvrtki pečeni, jih odlagamo na površino, prekrito z vpojnimi kuhinjskimi brisačami, in rahlo posolimo.
Ocvrtki iz bučk
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite sir Parmigiano Reggiano DOP Pascoli Italiani .

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ

Vroča čokolada s pomarančo in cimetom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.