PAMETNI NAKUP

Parmezanova omaka

SESTAVINE

  • 120 ml mleka
  • 30 g masla
  • 60 g naribanega sira
  • Parmigiano Reggiano
  • 1 žlica moke
  • muškatni orešček
  • sol

Maslo damo v kozico in ga stopimo na zelo nizkem ognju. Dodamo moko in mešamo, da nastane gosta krema.

Dodamo mleko in vse skupaj mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Takoj ko se bo zmes segrela in preden bo začela vreti, dodamo ščepec soli in muškatnega oreščka, nato pa še čim bolj fi no nariban parmezan.

Omako kuhamo na zelo nizkem ognju, da se zgosti.

Pazimo, da ne zavre.  
Parmezanova omaka
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Za vrhunsko omako, uporabite vrhunske sestavine, kot naš sir Parmiggiano Reggiano DOP.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.