PAMETNI NAKUP

Parmezanovi keksi

6 osebe

SESTAVINE

  • 125 g moke tipa 500
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 80 g masla
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • rožmarin po okusu
  • 1 jajce

V skledo dajte moko in ji dodajte nariban sir, hladno maslo v koščkih, sol, poper in sesekljan rožmarin. S prsti gnetite, dokler ne dobite gladkega testa. Položite ga na pekač in ga z valjarjem razvaljajte približno na debelino 5 mm. Kekse izrežite z modelčkom za piškote ali jih poljubno oblikujte. Kekse položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z razžvrkljanim jajcem in približno 10 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Ko so keksi pečeni, jih pustite, da se ohladijo. Parmezanovi keksi so pripravljeni, da jih postrežete.
Parmezanovi keksi
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite parmezan naše blagovne znamke Pascoli Italiani.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ

Ovseni kosmiči z grškim jogurtom, granatnim jabolkom in z oreščki

VEČ

Tiramisu z lešnikovim namazom

VEČ

Pandoro s kremo

VEČ

Božično drevo z lešnikovim namazom

VEČ

Rezanci s škampi

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.