PAMETNI NAKUP

Pasticciotto Leccese

4 osebe

SESTAVINE

  • Testo
  • 500 g moke
  • 250 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • Kavna krema
  • 10 g instant kave
  • 50 g moke tip 500
  • 500 ml polnomastnega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 4 rumenjaki

Priprava testa

Za pripravo krhkega testa zmečkamo maslo in moko. Vsujemo na kup in na sredino damo rumenjake s sladkorjem in na hitro zamesimo testo. Oblikujemo kepo, ki jo ovijemo s folijo za živila, in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Priprava kavne kreme

V dovolj veliki kozici zavremo mleko (pol kozarca pustimo ob strani), odstranimo jo z ognja, dodamo instant kavo in premešamo, da se zrnca stopijo v mleku. V ločeni posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo rumenjake in sladkor; jajčno zmes počasi ulijemo v eno tretjino mlačnega mleka in nato počasi dodajamo presejano moko. Še naprej stepamo z električnim mešalnikom in v kozico z mlekom med mešanjem z metlico dodajamo zmes z jajci, moko in sladkorjem. Pustimo, da vse skupaj zavre in še naprej neprestano mešamo. Na nizkem ognju kuhamo nekaj minut, mešamo z metlico in pazimo, da ne nastanejo grudice. Počasi dodajamo hladno mleko, ki smo ga pustili ob strani (polovico kozarca), dokler se zmes ne zgosti. Ugasnemo ogenj in pustimo kremo, da se ohladi. Občasno jo premešamo. Kremo damo v posodo in pokrijemo s folijo za živila, ki mora biti v neposrednem stiku s kremo, da na površini ne nastane skorja. Iz krhkega testa, ki smo ga predhodno razvaljali, izrežemo kroge s premerom 30 cm, v pekač damo eno plast testa, dodamo kremo in prekrijemo z drugim diskom. Zatisnemo ob robu in pečemo 20 minut pri temperaturi 180 °C.

Pasticciotto Leccese
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite INSTANT KAVO Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.