Piadina s sirom stracchino, mariniranimi bučkami in pršutom iz Parme
SESTAVINE
- 165 g sira stracchino brez laktoze Amo Essere Senza Lattosio
- 2 piadini
- 120 g pršuta iz Parme
- 1 bučka
- 1 bio limona
- meta po okusu
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
Bučke narežite na tanke rezine, jih v skledi začinite z oljem, soljo, poprom, 2 nasekljanima metinima lističema, limoninim sokom in lupino. Premešajte in pustite marinirati 10 minut. Piadine specite na vroči ravni ponvi in jih obrnite, ko se začnejo napihovati. Prenesite jih na krožnik in jih napolnite z veliko žlico stracchina, mariniranimi rezinami bučk in pršutom. Na koncu dodajte še sesekljano meto in piadine prepognite na polovico.