PAMETNI NAKUP

Piškoti kavna zrna

SESTAVINE

  • 230 g  moke tip 500
  • 130 g zmehčanega masla
  • 120 g sladkorja
  • 20 g grenkega kakava v prahu
  • 5 g kave v prahu
  • 20 ml kave

Najprej pripravimo kavo. Medtem v posodo kuhinjskega robota damo maslo (če nimamo kuhinjskega robota, uporabimo normalno posodo, v kateri bomo potem stepali z električnim mešalnikom). Dodamo sladkor in stepamo, da dobimo homogeno in kremasto zmes. Med stepanjem dodamo tako skuhano kavo kot kavo v prahu.

V drugo posodo presejemo moko in kakav v prahu. Nato počasi dodajamo moko, ki smo ji primešali kakav v prahu. Mešamo tako dolgo, da dobimo kompaktno zmes, ki jo nato prenesemo na delovno površino.

Testo obdelujemo z rokami, da dobimo čvrsto in homogeno kepo, ki jo nato ovijemo s folijo. Testo damo v hladilnik in pustimo vsaj 2 uri, da se ohlaja. Nato testo razdelimo na koščke po 15 g.

Vsak košček z rokami oblikujemo v ovalno kroglico in jo rahlo sploščimo, da je videti kot kavno zrno. V pekač damo papir za peko in nanj položimo piškote. Pekač za 30 minut postavimo v hladilnik, da se piškoti ohladijo, tako bodo ohranili svojo obliko, ko bodo pečeni. Nato jih damo v klasično pečico, ki smo jo predhodno segreli na 170 °C in pečemo 20 minut (če uporabljamo ventilacijsko pečico, pečemo 10 minut pri temperaturi 150 °C). Nato piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo na rešetki, da se ohladijo.

 
Piškoti kavna zrna
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite KAVO V ZRNJU

Don Jerez

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ

Vroča čokolada s pomarančo in cimetom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.