PAMETNI NAKUP

Polenta po abruško

SESTAVINE

  • 500 g koruzne moke
  • 4 klobase
  • 400 g svinjskih rebrc
  • 1 l pasiranega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol po okusu

Olupimo korenček, čebulo in česen. Zeleno, korenček in čebulo na drobno nasekljamo. Zelenjavo damo v ponev, dodamo žlico ali dve olja in na nizkem ognju pražimo približno 5

minut. Nato dodamo klobasice in rebrca ter nekaj minut pečemo na močnem ognju.

Meso prelijemo s paradižnikovo mezgo, posolimo in na nizkem ognju pokrito kuhamo približno 2 uri. Pripravimo polento: V večji posodi zavremo 2 litra vode. Ko zavre, jo solimo in vanjo vsujemo koruzno moko. Predlagamo vinsko spremljavo Montepulciano d'Abruzzo.
Polenta po abruško
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite  pasirani paradižnik Delizie Dal Sole

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.