PAMETNI NAKUP

Polenta po abruško

SESTAVINE

  • 500 g koruzne moke
  • 4 klobase
  • 400 g svinjskih rebrc
  • 1 l pasiranega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol po okusu

Olupimo korenček, čebulo in česen. Zeleno, korenček in čebulo na drobno nasekljamo. Zelenjavo damo v ponev, dodamo žlico ali dve olja in na nizkem ognju pražimo približno 5

minut. Nato dodamo klobasice in rebrca ter nekaj minut pečemo na močnem ognju.

Meso prelijemo s paradižnikovo mezgo, posolimo in na nizkem ognju pokrito kuhamo približno 2 uri. Pripravimo polento: V večji posodi zavremo 2 litra vode. Ko zavre, jo solimo in vanjo vsujemo koruzno moko. Predlagamo vinsko spremljavo Montepulciano d'Abruzzo.
Polenta po abruško
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite  pasirani paradižnik Delizie Dal Sole

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica z mortadelo in s pistacijami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
01 Avgust 2024
Vojnik
Celjska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.