PAMETNI NAKUP

Poletni metuljčki

4 osebe
30 minut

SESTAVINE

  • 200 g izbranega kuhanega pršuta La Bottega del gusto
  • 350 g testenin metuljčkov
  • 1/2 majhne šalotke
  • 80 g zelenih oliv
  • 100 g sira Grana Padano
  • stebelna zelena
  • ekstra deviško oljčno olje
  • poper
  • sol

Oprana stebla in liste zelene posušite, narežite na koščke in sesekljajte v mešalniku skupaj s šalotko, ščepom soli in približno 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja.

Mešajte, dokler ne dobite mehke kremne zmesi. Kuhan pršut narežite na kvadratke in olive na krogce ter sir Grana Padano na lističe. Metuljčke skuhajte v veliko slane vode in jih odcedite. Pustitesi 1 žlico vode od kuhanja. Počakajte, da se testenine ohladijo, stresite jih v skledo in dodajte kremno zmes, ki jo predhodno zredčite z žlico vode od testenin.

Nato dodajte koščke kuhanega pršuta, narezane olive in polovico lističev sira Grana Padano. Premešajte in solite po potrebi.

Testenine stresite v kozarce in dodajte ostanek lističev Grana Padano in popoprajte.

Na zobotrebec nataknite 2 olivi, postavite ga na kozarec in postrezite.

Poletni metuljčki
White e Fresh

La Bottega del Gusto

Okusni mesni izdelki in narezki.

Nasvet

Sveža zamisel za lahke poletne testenine, ki so hkrati polne okusa.

Idealna jed za samopostrežni bife ali zabavo na prostem.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ

Ovseni kosmiči z grškim jogurtom, granatnim jabolkom in z oreščki

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.