PAMETNI NAKUP

Praznični tiramisu brez glutena

6 pax

SESTAVINE

  • 250 g brezglutenskih keksov Frollini s kokosom
  • 250 g maskarponeja
  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 1 skodelica močne kave
  • 250 g bio temne čokolade
  • 20 g masla
  • 100 lešnikov ali orehov

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem, dokler ne dobimo kremaste zmesi. Nato dodamo mascarpone in dobro premešamo. Na koncu nežno vmešamo že stepen beljakov sneg. Čokolado skupaj z maslom, na vodni kopeli, stopimo in jo ohladimo na sobni temperaturi. Brezglutenske kekse na hitro pomočimo v kavo in jih položimo v pekač ali poljuben praznični kozarec, da tvorijo prvo plast. Prekrijemo jih s polovico mascarponejeve kreme. Nato čez kremo prelijemo plast čokolade. Nadaljujemo z izmenjavanjem plasti kreme in namočenih brezglutenskih keksov ter čokolade. Na ponvi s premazom proti sprijemanju prepražimo orehe ali lešnike, jih sesekljamo z nožem in pustimo, da se ohladijo. Na koncu tiramisu potresemo z naribano bio temno čokolado, praženimi orehi ali lešniki in postrežemo ohlajenega.
Praznični tiramisu brez glutena
White e Fresh

Amo Essere Senza Glutine

Nasvet

Pri pripravi uporabite brezglutenske kekse Frollini znamke Amo Essere Senza Glutine.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.