PAMETNI NAKUP

Ravioli s sirom Grana Padano in orehi

SESTAVINE

  • TESTO
  • 300 g moke
  • 3 jajca
  • žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • NADEV
  • 300 g sira Fontal
  • 50 g oluščenih orehov
  • 50 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
  • OMAKA
  • 200 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
  • 50 g moke
  • 150 g masla
  • 500 ml mleka
  • žajbelj

Za pripravo testa v posodo damo moko, jajca in žlico ekstra deviškega oljčnega olja. S kuhinjskim robotom ali na roke gnetemo približno 7 minut.

Ko je testo pripravljeno, naredimo kepo in jo zavijemo v prozorno živilsko folijo. Damo jo v hladilnik in pustimo počivati približno 20 minut. Orehe na grobo nasekljamo, sir Fontal narežemo na kocke in vse skupaj damo v posodo. Posolimo, popopramo in dodamo malo naribanega sira Grana Padano.

V eni posodi segrejemo mleko, v drugi pa pripravimo osnovo iz masla in moke, s katero bomo zgostili omako. Posodo damo na ogenj, dodamo mleko in vse skupaj premešamo. Ko se zmes zgosti, dodamo sir Grana Padano.

Ko se parmezan stopi, omako odstavimo z ognja in jo prelijemo v posodo. Prekrijemo s prozorno živilsko folijo, ki naj se dotika omake.

Na ogenj postavimo posodo z vodo in jo zavremo. Medtem iz hladilnika vzamemo testo, ga narežemo na kose in jih na pomokani površini z valjarjem razvaljamo zelo na tanko.

Kuhinjski čopič pomočimo v vodo in z njim omočimo testo. Z modelčkom za testenine iz testa izrežemo kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo nadev in oblikujemo raviole. Krop posolimo in v njem skuhamo raviole. Medtem v ponvi stopimo maslo, dodamo liste žajblja in jih na hitro popražimo. Nato raviole odcedimo.

Na krožnik damo parmezanovo omako, nanjo naložimo raviole in začinimo z žajbljevim maslom. Raviole z nadevom iz sira Fontal in orehi v sirovi omaki okrasimo z orehovimi jedrci ter postrežemo.

Ravioli s sirom Grana Padano in orehi
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite Grana Padano DOP, zorjen več kot 20 mesecev Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Krpice v jajčni gorčični omaki s hrustljavo kranjsko klobaso

VEČ

Čoko mousse

VEČ

Kavni sladoled

VEČ

Ravioli s sirom Grana Padano in orehi

VEČ

Zloženka po parmsko z jajčevci in pestom

VEČ

Špageti s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Fokača

VEČ

Gobova zloženka z bešamelom

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
POŠLJITE NAM SVOJ RECEPT
Prosimo potrdite, da ste prebrali določila o varstvu osebnih podatkov in da se z obdelavo Vaših osebnih podatkov strinjate.
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
27 December 2019
Ljubljana
Cesta na Brdo 109
Išči do:

Prijavite se na Newsletter

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh novostih družbe Eurospin.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.