PAMETNI NAKUP

ŠIROKI REZANCI Z OMAKO CARBONARA IZ NARAVNEGA TOFUJA

4 osebe

SESTAVINE

  • • 350 g rezancev
  • • 1 zavitek NARAVNEGA TOFUJA
  • • 2 stroka česna
  • • 1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu
  • • pekoča paprika v prahu
  • • 1 zavitek žafrana
  • • 2 dl sojine smetane
  • • ekstra deviško oljčno olje
  • • dimljena sol
  • • groba sol
  • • 1 paprika
  • • pest gob
  • • 100 g graha
  •  

• 1 Tofu zrežemo na kocke, stresemo v ponev in poškropimo z oljčnim

oljem ter dodamo sladko papriko.

Kocke pečemo v ponvi s premazom

proti sprijemanju, ki jim dodamo narezane gobe in skuhan grah.

Pečemo, dokler vse sestavine ne postanejo hrustljave, in jih nato

stresemo na krožnik.

• 2 V isto ponev damo sojino smetano, olupljen

česen in žafran; omako počasi zavremo in začinimo z dimljeno soljo.

• 3 Medtem rezance skuhamo v osoljenem kropu »al dente« in jih

odcedimo; stresemo jih v ponev v že pripravljeno žafranovo omako, jih

zmešamo in dodamo hrustljave kocke tofuja.

Jed začinimo s pekočo papriko.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.