PAMETNI NAKUP

Sirovi mafini

SESTAVINE

  • 2 jajci
  • 120 ml mleka
  • 60 ml sončničnega olja
  • 70 g naribanega sira Parmigiano Reggiano
  • 55 g na kocke narezanega ovčjega sira
  • 50 g škroba
  • 200 g moke
  • 15 g suhega kvasa
  • timijan

Jajca razbijemo v večjo skledo in jih začnemo stepati z vilicami, dodamo sol. Stepenim jajcem dodamo tekoče sestavine. Še naprej dobro mešamo z vilicami in dodamo tudi nariban sir. Da bodo naši mafini še mehkejši, dodamo škrob in nadaljujemo mešanje. Dodamo kvas. Nato po malem dodajamo moko, dokler zmes ni čisto čvrsta in homogena. Ko dobimo želeno zmes, dodamo na kocke narezan sir in timijan. Vzamemo pekač za mafine s šestimi papirnatimi posodicami in maso porazdelimo. Okrasimo s sezamom in pečemo pri 170 °C v ventilacijski pečici 20–25 minut ali pri 180 °C v statični pečici 20–25 minut. Ko so pečeni, jih pustimo, da se ohladijo, preden jih zaužijemo.    
Sirovi mafini
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite PARMIGIANO REGGIANO DOP  naše blagovne znamke Pascoli Italiani.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.