PAMETNI NAKUP

Sladica s kakijem

SESTAVINE

  • 250 g maskarponeja
  • 4 srednje veliki kakiji
  • 1 žlica sladkorja (po želji)
  • 1 žlica cimeta v prahu
  • 150 ml sladke smetane
  • 150 g piškotov amaretti
  • grenki kakav v prahu po okusu
  • ostružki jedilne čokolade po okusu

Kakije umijemo in jih olupimo. Dva pustimo ob strani. Smetano trdno stepemo.

V veliki posodi z metlico zmešamo ½ maskarponeja, meso dveh kakijev in cimet. Kremo poskusimo in po potrebi dodamo žlico sladkorja. Zmešamo sladko smetano in preostali maskarpone. Piškote amaretti nadrobimo na večje koščke. Sladico pripravimo tako, da v stekleni kozarec ali po želji posodice nalagamo sestavine po naslednjem vrstnem redu: Krema z maskarponejem in kakiji Nadrobljeni piškoti amaretti Krema z maskarponejem in kakiji Plast grenkega kakava Dve žlici mesa kakijev Postopek ponovimo. Nazadnje obložimo z mesom kakijev. Kozarec zaključimo s kremo iz maskarponeja in smetano ter čokoladnimi ostružki. Po želji lahko dodamo tudi plast kakava in cimeta.

Sladica s kakijem
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Za popoln okus sladice uporabi maskarpone Pascoli Italiani.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.