PAMETNI NAKUP

Slana torta s šparglji in pršutom

SESTAVINE

  • zvitek listnatega testa
  • 500 g špargljev
  • 250 g skute
  • 150 g pršuta
  • 3 jajca
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • sol
  • črni poper
  • različna semena po okusu

Za pripravo slane torte s šparglji in pršutom najprej dobro očistite in operite šparglje, nato jih olupite in odstranite trdi konec stebla. Skuhajte jih v vodi ali kuhajte na pari, dokler se ne zmehčajo. Ko so pripravljeni, jih preložite v skledo z vodo in s kockami ledu, da se ne kuhajo naprej in da ohranijo lepo zeleno barvo. V skledi z vilicami dobro premešajte jajca, sol in poper. Dodajte nariban parmezan in skuto ter ponovno premešajte. Pršut narežite na trakove in ga dodajte mešanici. Polovico špargljev odcedite in narežite na koščke, ki jih dodate v skledo. Mesite, dokler se vse sestavine popolnoma ne premešajo. Pekač obložite s papirjem za peko, nato nanj razporedite listnato testo. Odstranite odvečno testo in prebodite dno. V pekač vlijte pripravljeno zmes in jo dobro poravnajte, nato pa po vrhu enakomerno razporedite cele šparglje. Po želji lahko po robu listnatega testa potresete sezam ali druga semena. Potresite po vsej površini še nariban parmezan in pecite v pečici pri 180 °C približno 25 minut ali dokler listnato testo rahlo ne porjavi. Odstranite iz pečice in pustite, da se malo ohladi.
Slana torta s šparglji in pršutom
White e Fresh

Tre Mulini

Tre Mulini je linija skrbno izbranih pekovskih izdelkov, testenin, žit, krekerjev in drugih izdelkov.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite listnato testo blagovne znamke Tre Mulini.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.