PAMETNI NAKUP

Špageti s taralli

SESTAVINE

  • 300 g špagetov
  • 300 g sardel
  • 10–15 datljevih paradižnikov
  • taralli
  • 2–3 stroki česna
  • peteršilj
  • olive
  • ekstra deviško oljčno olje
  • feferon
  • sol

Paradižnike operemo in jih popečemo na majhni količini olja, da se zmehčajo. V drugi visoki ponvi popražimo česen na ekstra deviškem oljčnem olju, dodamo nasekljan peteršilj, sardine, olive in po želji tudi feferon. Nekaj minut dušimo na srednjem ognju in 4 cele sardine prihranimo za dekoracijo. Vlijemo malo hladne vode, da ustavimo kuhanje, in dodamo paradižnike, ki smo jih predhodno popekli, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se na nizkem ognju kuha še dodatnih 5–7 minut. V večji količini slane vode skuhamo testenine, damo jih v ponev s sardinami in paradižniki ter malo popražimo. Dva taralla zdrobimo in vse premešamo. Če je presuho, dodamo vodo kuhanih testenin. Okrasimo s celimi sardinami, ki smo jih pustili ob strani, in posujemo z zdrobljenimi taralli.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.