PAMETNI NAKUP

Špageti s tremi vrstami paradižnika

SESTAVINE

  • 350 g špagetov
  • 1/2 čebule
  • 4 fileji inčunov
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 6 suhih paradižnikov
  • velik paradižnik
  • kapre
  • oljčno olje
  • bazilika
  • črni poper

V ponev damo oljčno olje in nasekljano čebulo ter podušimo na majhnem ognju. Čebula naj počasi razvije aromo. Dodamo fileje inčunov in jih razdrobimo s pomočjo žlice. Medtem skuhamo testenine. Dodamo paradižnikov koncentrat, suhe paradižnike, zrezane na koščke, in kapre, ki smo jih predhodno namočili v vodi, da smo ublažili močno slan okus. Dodamo majhno količino vode od testenin in pustimo, da se omaka kuha na srednjem ognju. Očistimo paradižnik, mu odstranimo semena in ga zrežemo na kocke. Nekaj minut, preden so testenine kuhane, jih damo v ponev z omako in tam skuhamo do konca, po potrebi dodajamo vodo, v kateri so se kuhale testenine. Ko so testenine kuhane, ugasnemo ogenj in dodamo svež paradižnik, baziliko in sveže mlet poper. Premešamo in postrežemo. Če želimo jedi dati slajšo ali bolj slano noto, lahko testenine s tremi vrstami paradižnika postrežemo s parmezanom ali slano rikoto.
Špageti s tremi vrstami paradižnika
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite dvojni paradižnikov koncentrat Delizie dal sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.