PAMETNI NAKUP

Špecli s speckom

SESTAVINE

  • 4 jajca
  • 400 g moke tipa 500
  • 200 ml mleka
  • 150 g specka – dimljeno sušeno stegno
  • 50 g masla
  • 4 žlice smetane za kuhanje
  • 2 srednje veliki beli čebuli
  • sol in poper

Moki dodamo velik ščep soli. V sredino ubijemo jajca, prilijemo mleko in premešamo z vilicami, da dobimo zelo gosto in lepljivo zmes. Da bodo špecli dobri, zmes premešamo z lopatico in jo nekajkrat potisnemo proti stenam posode. Tako mešamo vsaj 5 minut. Nato zmes pokrijemo s krpo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Medtem olupimo čebulo in jo zrežemo na zelo tanke lističe. Damo jo v ponev skupaj z maslom, posolimo in popopramo. Po potrebi dolijemo malo vode in pokrijemo, da se čebula zmehča. Ko je čebula podušena, dodamo speck in ga pečemo, da postane hrustljav. Po želji lahko dodamo tudi kakšno žlico sveže smetane za kuhanje in tako bo omaka bolj kremasta. Zavremo veliko količino slane vode. V pripomoček za izdelavo špeclov z odprtinami ustrezne velikosti ulijemo približno tretjino zmesi in pustimo, da počasi steče v vročo vodo. Če tega pripomočka nimate, lahko uporabite cedilo z malo večjimi luknjami: vanj ulijemo zmes in pustimo, da steče v vrelo vodo. Ne uporabimo celotne zmesi hkrati: postopek večkrat ponovimo, da se posoda ne napolni prekomerno. Ko špecli priplavajo na površje, jih kuhamo še 3 minute. S penovko jih poberemo z vode, dobro odcedimo in damo v omako. Postopek s preostalo zmesjo ponavljamo tako dolgo, da zmes porabimo do konca. Špecle segrejemo v omaki s čebulo in speckom. Na krožnike damo tople in jih takoj postrežemo. Špeclom lahko dodamo nariban parmezan ali jih posujemo s svežimi dišavnicami.
Špecli s speckom
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite mleko

Land

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.