PAMETNI NAKUP

Srčki iz listnatega testa z lososom

6 osebe
45 minut

SESTAVINE

  • 1 zavitek listnatega testa Tre Mulini
  • 120 g dimljenega lososa
  • 120 g rikote
  • 120 g svežega sirnega namaza
  • 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 šop peteršilja
  • 1 šop drobnjaka
  • ½ čajne žličke semen koriandra
  • ½ limete (sok in naribana lupina)
  • sol
  • poper

Česen, drobnjak in semena koriandra sesekljamo ter damo v posodo z rikoto, sirnim namazom, ingverjem, sokom in naribano lupino limete, solimo, popopramo in dobro premešamo. Z nožem nasekljamo lososa. Testo razdelimo na polovico in prvo polovico na tanko premažemo s sirom z začimbami, nato dodamo četrtino lososa, hkrati prepognemo obe strani (po širini) navznoter, tako da se srečata točno na polovici: tako dobimo manjši pravokotnik z dvema zunanjima stranema testa in eno notranjo premazano stranjo. Nato še drugo polovico premažemo s tanko plastjo sira in dodamo četrtino lososa ter dvakrat prepognemo testo navznoter, pri čemer se morata obe strani srečati točno na polovici. Nato z ostrim nožem narežemo kose debeline približno en centimeter, jemljemo enega po enega, jih pri dnu stisnemo in pri vrhu razširimo, da dobimo obliko srca, dva sredinska pa dela navlažimo z vodo in rahlo stisnemo, da se zlepita in med peko ne padeta narazen. Postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa. Srčke položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pečemo 20–25 minut pri 180 °C (pazimo, da se lepo zapečejo).
Srčki iz listnatega testa z lososom
White e Fresh

Tre Mulini

Tre Mulini je linija skrbno izbranih pekovskih izdelkov, testenin, žit, krekerjev in drugih izdelkov.

Nasvet

Če imate v hladilniku zelenjavo, ki se bo pokvarila, pa je nimate v načrtu takoj porabiti, jo vseeno skuhajte (npr. za mineštro ali zelenjavno jed ali kakor koli drugače), nato pa zamrznite: ob priložnosti boste imeli že pripravljeno jed, ne da bi morali kar koli zavreči.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.