PAMETNI NAKUP

Sveža piadina s stejkom

4 osebe

SESTAVINE

  • kos premium govejega steaka (cca 300 g)
  • 4 piadine
  • 2 pesti sveže rukole
  • 100 g rikote
  • sok polovice limone
  • pol žličke naribane limonine lupinice
  • žlica gorčice
  • žlička medu
  • sol
  • poper
  • rdeča čebula
  • 1 dl belega vinskega kisa
  • 1 dl vode
  • žlica sladkorja
  • žlica soli
  • sir Grana padano

Stejk eno uro pred pripravo vzamemo iz hladilnika, da se temperira. Rikoto zmešamo z žličko soli, žlico limoninega soka in s pol žličke limonine lupinice. Rdečo čebulo olupimo in narežemo na lističe. V kozico damo 1 dl vode, 1 dl vinskega kisa, žlico sladkorja in žličko soli. Damo na ogenj in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Prelijemo po narezani čebuli in ohladimo. Gorčico, med in žlico limoninega soka zmešamo. Stejk popečemo na olju na vroči ponvi, čas pečenja pa prilagodimo debelini stejka – približno tri minute na vsaki strani za pečen stejk medium. Solimo in popramo. Ko je spečen, ga odstavimo v posodo in pokrijemo s folijo, da počiva. Piadine na ponvi pogrejemo minuto na vsaki strani. Po piadini namažemo rikoto, nanjo damo rukolo in okisano čebulico, narezan stejk in pokapamo z medeno-gorčično omako. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
20 Junij 2024
Vojnik
Celjska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.