PAMETNI NAKUP

Testenine Amatricana po naše

4 osebe

SESTAVINE

  • 400 g špagetov
  • 100 g pancete
  • 75 g sira Pecorino
  • 350 g pelatov
  • 50 ml suhega belega vina
  • 1 feferon
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

V kozico najprej dajte na koščke nerezano panceto, oljčno olje in feferon. Na visoki temperaturi pražite približno eno minuto in nato dolijte belo vino. Odstranite panceto in jo dobro odcedite ter dajte na stran, na toplo mesto. V preostanek omake vmešajte paradižnikovo omako in kuhajte par minut. Medtem dodajte sol. Odstranite feferon, ki je medtem že oddal svoj okus (pazite, da se ne zažge) in omaki ponovno dodajte na kocke narezano panceto ter kuhajte, dokler se omaka ne zgosti. Ko so špageti kuhani na način al dente jih dajte v posodo skupaj s sirom Pecorino. Špagete in sir zmešajte ter jima dodajte omako.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.