PAMETNI NAKUP

Testenine Pescatora

4 osebe

SESTAVINE

  • 320 g špagetov
  • 1 kg dagenj
  • 300 g lignjev
  • 12 škampov
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 40 ml belega vina
  • fina sol po okusu
  • črni poper po okusu

Operite češnjeve paradižnike in razrežite na koščke. V ponev dajte oljčno olje in strok česna ter pražite, dokler ta ne postane zlatorjave barve. Nato dodajte na kolobarje narezane lignje in sol. Pražite 5 minut in zatem zalijte z belim vinom ter pustite, da alkohol izhlapi. Odstranite česen, dodajte paradižnike in kuhajte še 5 minut. Medtem skuhajte testenine. 4 minute preden se skuhajo jih stresite v posodo z omako. Skuhajte jih do konca in po potrebi dolivajte vodo, v kateri so se kuhali. Na koncu dodajte še odmrznjene klapavice. Po koncu kuhanja ugasnite ogenj, dodajte nasekljan peteršilj in pomešajte. Testenine z morskimi sadeži postrezite tople.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.