PAMETNI NAKUP

Testenine Pescatora

4 osebe

SESTAVINE

  • 320 g špagetov
  • 1 kg dagenj
  • 300 g lignjev
  • 12 škampov
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 40 ml belega vina
  • fina sol po okusu
  • črni poper po okusu

Operite češnjeve paradižnike in razrežite na koščke. V ponev dajte oljčno olje in strok česna ter pražite, dokler ta ne postane zlatorjave barve. Nato dodajte na kolobarje narezane lignje in sol. Pražite 5 minut in zatem zalijte z belim vinom ter pustite, da alkohol izhlapi. Odstranite česen, dodajte paradižnike in kuhajte še 5 minut. Medtem skuhajte testenine. 4 minute preden se skuhajo jih stresite v posodo z omako. Skuhajte jih do konca in po potrebi dolivajte vodo, v kateri so se kuhali. Na koncu dodajte še odmrznjene klapavice. Po koncu kuhanja ugasnite ogenj, dodajte nasekljan peteršilj in pomešajte. Testenine z morskimi sadeži postrezite tople.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.