PAMETNI NAKUP

Testenine z bučo in dimljeno panceto

4 pax
45 minut

SESTAVINE

  • 500 g testenin Buccatini
  • 200 g buče
  • 250 g dimljene pancete
  • 100 g sira Pecorino Sardo
  • 150 ml vode od testenin
  • 20 g masla
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • muškatni orešček

Bučo narežemo na koščke, jo pokapamo z olivnim oljem, solimo, popramo in posujemo z muškatnim oreščkom. V pečici jo pečemo na 180 stopinj Celzija 25 minut. Panceto damo na ponev in jo popečemo, da spusti maščobo. Odstavimo in odcedimo. V slan krop damo testenine in jih skuhamo po navodilih. Pečeno bučo vzamemo iz pečice, jo damo v manjšo kozico in prilijemo 150 ml vode, v kateri so se kuhale testenine. Spasiramo, da dobimo gladko kremo. Dodamo maslo, da se omaka poveže. Dodamo še nariban Pecorino in ¾ pancete. Testenine odcedimo in jih umešamo v bučno omako. Posujemo s preostalo panceto in naribamo še nekaj Pecorina. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.