Tiramisu z lešnikovim namazom
SESTAVINE
- 4 rumenjaki
- 500 g sira Mascarpone Land
- 130 g sladkorja v prahu
- 500 g lešnikovega namaza Dolciando
- 250 g kave
- 310 g piškotov Savoiardi Dolciando
Skuhajte kavo in jo pustite, da se ohladi. Rumenjake stepite s sladkorjem v prahu, dokler ne dobite enakomerno premešane kreme. Nato postopoma dodajajte sir Mascarpone, eno ali dve žlici naenkrat, in še naprej stepajte, dokler ga ne porabite v celoti. Ko dobite kremo, ki je gladka, mehka in brez grudic, izklopite mešalnik in kremo dajte v hladilnik. Ko se kava ohladi, vzemite kremo iz hladilnika in jo uporabite za prvi sloj. Piškote Savoiardi nato hitro pomočite z obeh strani v kavo in jih položite v kozarec čez kremo. Pomembno je, da piškoti niso preveč namočeni, sicer jih bo v naslednjem koraku težko premazati z lešnikovim namazom. Ob potrebi lahko odvečne dele piškotov tudi odrežete, da se bodo bolje prilegali v kozarec. Dodajte polovico lešnikovega namaza in jo z lopatico enakomerno razporedite po celotni površini. Nato prekrijte s polovico kreme iz sira in si pomagajte z lopatico ali žlico, da jo enakomerno razporedite čez namaz. Nato postopek še enkrat ponovite: piškote Savoiardi hitro pomočite v kavo, jih premažite z lešnikovim namazom in nato še kremo iz sira Mascarpone. Po zadnjem sloju potresite le še malo temnega kakava v prahu in drobljene lešnike. Vaš tiramisu z lešnikovim namazom je pripravljen.
ZA OKRASITEV uporabite drobljene lešnike in temen kakav v prahu v poljubni količini.