PAMETNI NAKUP

Tiramisu z lešnikovim namazom

SESTAVINE

  • 4 rumenjaki
  • 500 g sira Mascarpone Land
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 500 g lešnikovega namaza Dolciando
  • 250 g kave
  • 310 g piškotov Savoiardi Dolciando

Skuhajte kavo in jo pustite, da se ohladi. Rumenjake stepite s sladkorjem v prahu, dokler ne dobite enakomerno premešane kreme. Nato postopoma dodajajte sir Mascarpone, eno ali dve žlici naenkrat, in še naprej stepajte, dokler ga ne porabite v celoti. Ko dobite kremo, ki je gladka, mehka in brez grudic, izklopite mešalnik in kremo dajte v hladilnik. Ko se kava ohladi, vzemite kremo iz hladilnika in jo uporabite za prvi sloj. Piškote Savoiardi nato hitro pomočite z obeh strani v kavo in jih položite v kozarec čez kremo. Pomembno je, da piškoti niso preveč namočeni, sicer jih bo v naslednjem koraku težko premazati z lešnikovim namazom. Ob potrebi lahko odvečne dele piškotov tudi odrežete, da se bodo bolje prilegali v kozarec. Dodajte polovico lešnikovega namaza in jo z lopatico enakomerno razporedite po celotni površini. Nato prekrijte s polovico kreme iz sira in si pomagajte z lopatico ali žlico, da jo enakomerno razporedite čez namaz. Nato postopek še enkrat ponovite: piškote Savoiardi hitro pomočite v kavo, jih premažite z lešnikovim namazom in nato še kremo iz sira Mascarpone. Po zadnjem sloju potresite le še malo temnega kakava v prahu in drobljene lešnike. Vaš tiramisu z lešnikovim namazom je pripravljen. ZA OKRASITEV uporabite drobljene lešnike in temen kakav v prahu v poljubni količini.
Tiramisu z lešnikovim namazom
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite sir Mascarpone blagovne znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.