PAMETNI NAKUP

Tiramisu z maceriranimi jagodami

4 osebe

SESTAVINE

  • 1 paket Savoiardi piškotov
  • 100 g Mascarpone sira
  • 300 ml sladke smetane
  • 180 g jagodnega jogurta
  • 200 ml mleka
  • 250 g svežih jagod
  • 1 dcl Roseja
  • 1 žlica sladkorja
  • 200 g zmrznjenih jagod
  • 1 žlica jagodne marmelade
  • 1 žlička jedilnega škroba

Jagode narežemo na manjše kockice, jih damo v večjo posodo, po njih posujemo sladkor in jih prelijemo z vinom. Zmrznjene jagode in žlico marmelade damo v posodo in segrevamo, da se jagode odmrznejo. Zavremo in kuhamo 2 minuti, nato pa odmaknemo z ognja in spasiramo. Škrob raztopimo v dveh žličkah hladne vode in počasi vmešamo v toplo mešanico. Vrnemo na ogenj in prevremo, da se škrob aktivira in zgosti. Smetano stepemo in vanjo vmešamo mascarpone in jagodni jogurt. Začnemo sestavljati tiramisu. Piškote namočimo v mleko in jih položimo v pekač. Na piškote namažemo sloj mascarpone kreme. Po kremi potrosimo macerirane jagode. Ponovimo s piškoti in kremo, po vrhu pa sedaj prelijemo z jagodno omako. Damo v hladilnik in pustimo vsaj 4 ure, da se dobro ohladi. Recept je pripravila Anja Fir.
Tiramisu z maceriranimi jagodami
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite sir mascarpone za kuhanje blagovne znamke Pascoli Italiani.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.