PAMETNI NAKUP

Torta z maskarponejem in hruškami

15 minut
10 čas kuhanja

SESTAVINE

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 250 g maskarponeja
  • 80 g masla
  • 300 g keksov
  • 20–30 g masla
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 hruške
  • 3 žlice sladkorja
  • cimet po okusu

Za pripravo podlage najprej zmeljemo piškote. Nato jih damo v skledo s stopljenim maslom in premešamo, da piškoti vsrkajo vse maslo.

Medtem pripravimo karamelizirane hruške. V ponev damo sladkor in maslo. Pustimo, da se maslo stopi, in dodamo hruške, narezane na kocke. Dušimo 5 minut, dodamo cimet in pustimo, da se zgosti. Kuhamo še 3–4 minute. Hruške morajo biti mehke. Pustimo, da se ohladijo.

V skledo damo maskarpone, dodamo sladkor in z vilicami ali metlico zmešamo, da dobimo kremasto zmes.

Nato trdo stepemo smetano in jo previdno dodamo h kremi iz maskarponeja in sladkorja, ter pazimo, da zmes ne bo uplahnila.

Nato začnemo z zlaganjem torte. Najprej na dno tortnega modela damo piškote in jih prelijemo s kremo z maskarponejem.

Nato torto postavimo v hladilnik za 2 ali 3 ure, še bolje čez noč. Če je mogoče, jo pripravimo en dan prej, da se lahko bolje strdi.

Preden postrežemo, dodamo hruške s cimetom.

Odličen recept za silvestrsko zabavo, ki bo navdušil vaše goste.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.