PAMETNI NAKUP

Vratovina v vinski omaki s korenjem, polento in s karameliziranim koromačem

4 osebe

SESTAVINE

  • 600 g goveje vratovine
  • žlica moke
  • 2 šalotki
  • 1 korenček
  • 2 dl merlota
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 goveja jušna kocka
  • 200 g koruzne moke za polento
  • 1 l vode
  • žlica masla
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 1 koromač
  • žlica medu
  • sok polovice pomaranče

Vratovino narežemo na večje kocke in jo povaljamo v moki. Popečemo na olju in odstranimo iz ponve. V drugi ponvi na olju prepražimo na četrtine narezano šalotko in na kolobarje narezano korenje. Dodamo pol decilitra vina in deglaziramo ponev. Nato dodamo popečeno meso, prilijemo preostalo vino, lovorjeva lista in jušno osnovo, da pokrije meso. Kuhamo na nizkem ognju 2–3 ure, dokler meso ni mehko. Posodo lahko damo tudi v pečico in tam kuhamo na 160 stopinjah 3 ure. Za polento zavremo soljeno vodo in vanjo dodamo koruzno moko. Počasi kuhamo 30 minut in vmes večkrat premešamo. Ko je polenta skuhana, jo popramo, dodamo maslo in parmezan. Koromač narežemo na tanke rezine in ga popečemo v ponvi z obeh strani. Solimo in popramo. Dolijemo pomarančni sok in med ter počakamo, da se omaka zreducira in koromač karamelizira. Ko je govedina skuhana, omako precedimo in jo reduciramo do želene gostote. Na polento položimo kose mesa, polijemo z reducirano omako, dodamo koromač in po želji potresemo z naribanim parmezanom.
Vratovina v vinski omaki s korenjem, polento in s karameliziranim koromačem
White e Fresh

Tre Mulini

Tre Mulini je linija skrbno izbranih pekovskih izdelkov, testenin, žit, krekerjev in drugih izdelkov.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite polento naše blagovne znamke Tre Mulini.

 

Ob jedi priporočamo rdeče vino Merlot, vrhunski iz Goriških Brd.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica

VEČ

Aperol Spritz

VEČ

Hugo Spritz

VEČ

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.