PAMETNI NAKUP

Vzhajani flancati

SESTAVINE

  • 300 g moke
  • 60 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 30 ml sladkega penečega vina
  • 100 g bele čokolade
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pomarančne lupinice
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 2 čajni žlički suhega kvasa
  • ščep soli
  • sladkor v prahu (po okusu)
  • olje za cvrtje

Naribamo lupinico pomaranče in limone.

V posodo vsujemo moko, kvas, sladkor in naribano lupinico agrumov. Dodamo tudi ščep soli, vse skupaj vsujemo na desko in na sredini naredimo luknjico. Dodamo še jajca, koščke zmehčanega masla in peneče vino (ali rum). Dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo gladko in homogeno testo, nato pa ga postavimo v hladilnik za najmanj 15 minut. Nato testo z valjarjem razvaljamo na tanko in z nožkom narežemo trakove dolžine 3–10 cm. Na sredino postavimo majhen košček čokolade in prepognemo. V posodo nalijemo olje, ga segrejemo in nato cvremo flancate, dokler se ne začnejo napihovati in dobijo lepo zlatorjavo barvo.

 
Vzhajani flancati
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite belo čokolado naše blagovne znamke

Dolciando

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ

Vroča čokolada s pomarančo in cimetom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.