PAMETNI NAKUP

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

2 osebe

SESTAVINE

  • paket začinjenih piščančjih perutničk
  • 3 srednje veliki krompirji
  • maslo
  • groba sol
  • rožmarin

Piščančje perutničke spečemo na žaru. Pri tem bodimo pozorni (pri plinskem žaru in žaru na oglje), da nimamo previsoke začetne temperature pečenja. Ker gre za meso na kosti, je pomembno, da jih ne zapečemo prehitro, saj se nam bodo od zunaj izsušile, od znotraj pa bodo še surove. Da bodo ravno prav pečene in hrustljave, jih 3/4 časa pečemo na srednji temperaturi, na koncu, za lepšo barvo in zapečenost pa na višji temperaturi. Krompir operemo in ga skuhamo v olupku. Ko je kuhan, ga prerežemo na pol in hrustljavo zapečemo na žaru. Za dodatno aromo mu med peko dodamo vejice rožmarina. Ko je pečen, na vsako polovico dodamo košček masla in ga posujemo z grobo soljo. Recept je pripravil Anže Kuplenik.
Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite začimbe in začimbne mešanice blagovne znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Hrustljava svinjska rebra z osvežilno zeljno solato

VEČ

Praznična torta

VEČ

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.