PAMETNI NAKUP

Žepki z mortadelo

SESTAVINE

  • 70 g mortadele
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 60 g ementalca
  • 1 jajce srednje velikosti
  • 35 g mletih pistacij

Nadev pripravite tako, da sesekljate mortadelo in sir. Listnato testo najprej zrežite na 4 pravokotnike, te pa še vsakega na nadaljnje 4.

Na sredino vsakega pravokotnika položite žlico sesekljanega sira in mortadele.

S čopičem premažite robove z razžvrkljanim beljakom in zaprite v obliko trikotnika tako, da narahlo pritisnete robove s prsti.

Z beljakom premažite tudi robove in sredino trikotnikov, potresite jih z mletimi pistacijami in postavite na pekač, obložen s papirjem z peko. Najbolje, da jih prekrijete tudi z aluminijasto folijo, da mlete pistacije preveč ne potemnijo.

Pecite v segreti pečici na 180 °C za 15 minut.

Postrežete jih lahko takoj ali ohlajene na sobno temperaturo.

Žepki z mortadelo
White e Fresh

La Bottega del Gusto

Okusni mesni izdelki in narezki.

Nasvet

Odlična je v sendvičih, kot predjed, uporabimo jo lahko za pripravo polpet, zavitkov, nadevov za slane torte ali v omakah za testenine. Zmleto, narezano na rezine ali kocke jo lahko uporabite na nešteto načinov v svojih receptih.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.