PAMETNI NAKUP

Žepki z mortadelo

SESTAVINE

  • 70 g mortadele
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 60 g ementalca
  • 1 jajce srednje velikosti
  • 35 g mletih pistacij

Nadev pripravite tako, da sesekljate mortadelo in sir. Listnato testo najprej zrežite na 4 pravokotnike, te pa še vsakega na nadaljnje 4.

Na sredino vsakega pravokotnika položite žlico sesekljanega sira in mortadele.

S čopičem premažite robove z razžvrkljanim beljakom in zaprite v obliko trikotnika tako, da narahlo pritisnete robove s prsti.

Z beljakom premažite tudi robove in sredino trikotnikov, potresite jih z mletimi pistacijami in postavite na pekač, obložen s papirjem z peko. Najbolje, da jih prekrijete tudi z aluminijasto folijo, da mlete pistacije preveč ne potemnijo.

Pecite v segreti pečici na 180 °C za 15 minut.

Postrežete jih lahko takoj ali ohlajene na sobno temperaturo.

Žepki z mortadelo
White e Fresh

La Bottega del Gusto

Okusni mesni izdelki in narezki.

Nasvet

Odlična je v sendvičih, kot predjed, uporabimo jo lahko za pripravo polpet, zavitkov, nadevov za slane torte ali v omakah za testenine. Zmleto, narezano na rezine ali kocke jo lahko uporabite na nešteto načinov v svojih receptih.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.