PAMETNI NAKUP

ZVITKI S FALAFEL POLPETAMI IN ZELENJAVO

4 osebe

SESTAVINE

  • 2 zavitka FALAFEL POLPET
  • 250 g kuhane in odcejene čičerike
  • 2 žlici sezamove paste
  • sok ene limone • 4 tortilje
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 veliki bučki
  • 1 čebula
  • ekstra deviško
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 1 korenček

• 1 Pripravimo humus: čičeriko z mešalnikom zmešamo s 4 žlicami vode, sezamovo pasto,

1 žlico olja in 2–3 žlicami soka limone. Posolimo, popopramo in damo v skodelico.

• 2 Operemo češnjeve paradižnike, jih prerežemo na polovico in solimo.

Čebulo olupimo, jo narežemo na rezine, posolimo in poškropimo z 1 žlico soka limone. Bučke in korenček

očistimo in z rezalnikom (ali ostrim nožem) narežemo na trakove. Popečemo jih na vroči

plošči in rahlo osolimo.

• 3 V ponvi popečemo falafel polpete in jih zrežemo na koščke.

Tudi tortilje popečemo, namažemo z nekaj pripravljenega humusa, dodamo paradižnike,

koščke falafel polpet, trakove bučk, korenčka in čebulo. Tople tortilje tesno zvijemo in na 3

mestih ovijemo z navlaženim papirjem za peko, nato pa vsak zvitek narežemo na 3 dele.

Prigrizek postrežemo skupaj s humusom.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ

Črna rižota s šparglji, kozicami in z limonino lupino

VEČ

Rižota z bučkami, s piščancem in praženimi oreščki

VEČ

Gurmanska pica z mortadelo in s pistacijami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
01 Avgust 2024
Vojnik
Celjska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.