PAMETNI NAKUP

ZVITKI S FALAFEL POLPETAMI IN ZELENJAVO

4 osebe

SESTAVINE

  • 2 zavitka FALAFEL POLPET
  • 250 g kuhane in odcejene čičerike
  • 2 žlici sezamove paste
  • sok ene limone • 4 tortilje
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 veliki bučki
  • 1 čebula
  • ekstra deviško
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 1 korenček

• 1 Pripravimo humus: čičeriko z mešalnikom zmešamo s 4 žlicami vode, sezamovo pasto,

1 žlico olja in 2–3 žlicami soka limone. Posolimo, popopramo in damo v skodelico.

• 2 Operemo češnjeve paradižnike, jih prerežemo na polovico in solimo.

Čebulo olupimo, jo narežemo na rezine, posolimo in poškropimo z 1 žlico soka limone. Bučke in korenček

očistimo in z rezalnikom (ali ostrim nožem) narežemo na trakove. Popečemo jih na vroči

plošči in rahlo osolimo.

• 3 V ponvi popečemo falafel polpete in jih zrežemo na koščke.

Tudi tortilje popečemo, namažemo z nekaj pripravljenega humusa, dodamo paradižnike,

koščke falafel polpet, trakove bučk, korenčka in čebulo. Tople tortilje tesno zvijemo in na 3

mestih ovijemo z navlaženim papirjem za peko, nato pa vsak zvitek narežemo na 3 dele.

Prigrizek postrežemo skupaj s humusom.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.