PAMETNI NAKUPEurospinova kantina

V Eurospinu se vedno trudimo zadovoljiti vsem okusom. Pri nas lahko okusite vrhunsko izbiro vin slovenskega in italijanskega porekla, vse od namiznega belega in rdečega vina, kakovostnih rdečih in belih vin, pa tudi penine. Zagotovo boste med njimi tudi vi našli svoj okus ali pa mogoče samo trenutni navdih. Pričarajte si kanček svojega doživetja ob degustaciji vin iz Eurospinove vinoteke!

Preberite si več o vrstah vin.

Preberite si več o temperaturi vin in stopnjah alkohola.

Preberite si več o točenju vina.

Ne glede na to, ali raziskujete nov letnik vina ali iščete popolno kombinacijo za svojo naslednjo kulinarično mojstrovino, vstopite v svet vrhunskih vin in gurmanskih užitkov z Eurospinom in sommelierom Rokom Kerinom.
Spoznajte Roka Kerina

Prepoznati bogastvo in esenco vinske trte, lesa, vinskih sodov, zrelosti grozdja, naravnih arom in naravnega izvora v enem samem požirku je znanost in umetnost. Od človeka zahteva izostrene čutne spretnosti, široko znanje, senzibilnost in razum. Zato sommeliera občudujemo z veliko mero spoštovanja, ko nam v restavraciji ali na vinski degustaciji postrežejo s kozarcem nepričakovane žlahtne kapljice ter nam s tem na široko odprejo vrata v svet kulture pitja vin in kulinarike. Eden izmed takšnih je Rok Kerin, priznani slovenski sommelier, ki mu poznavaje sin ni le profesionalni poklic, ampak življenjska strast in ljubezen že od majhnih nog.

Rokova sommerlierski pot je prepolna priznanj in dosežkov za le nekaj povedi na tem mestu. Začela se je pred več kot petnajstimi leti, ko se mu je za las izmuznila zmaga na tekmovanju kuharskih upov za ugledno šolo Cordon Bleu. Mogoče je bilo prav to povod, da je opravil sommerlierski tečaj in odkril novo ljubezen. Ljubezen, ki z leti, novim znanjem, izkušnjami in izjemnim talentom raste še danes. Danes je Rok eden vodilnih sommelierov v naših krajih, zato smo ga povabili, da postane Eurospinov obraz in uradni sommelier. Ni le odličen poznavalec vin, ampak je tudi izvrsten svetovalec. Ne le natakar, ampak ustvarjalcev, ki s svojo domišljijo in z znanjem navdihuje druge, kroji izvirne vinske karte, gurmanska doživetja, v vsakem gostu pa prepozna, kako zadovoljiti njegova pričakovanja in osebni okus.

Ne glede na to, ali raziskujete nov letnik vina ali iščete popolno kombinacijo za svojo naslednjo kulinarično mojstrovino, vstopite v svet vrhunskih vin in gurmanskih užitkov z Eurospinom in sommelierom Rokom Kerinom.
Vino meseca: junij 2024

Predstavljamo vam rubriko vino meseca. V njej vam bo Eurospinov sommelier Rok Kerin, vsak mesec predstavil eno vino iz široke ponudbe vin iz Eurospinove kantine, Anja Fir, drugouvrščena v kuharskem šovu MasterChef Slovenija 2023 pa bo pripravila recept za izvrstno jed ki se bo vinu najbolje podala vstopite v bogat svet vrhunskih okusov, ki bodo prebudili vaše čute.MODRA FRANKINJA

 

Vinorodni okoliš:

Dolenjska

 

Temperatura postrežbe:

16-18 °C

 

Sorta grozdja:

modra frankinja

Vino je rubinasto rdeče barve z vijoličastimi odtenki. Cvetica je raznolika. Sveže jagodičevje, češnje, murva, rdeča vrtnica. V ustih je precej bogato, z zaokroženimi tanini, svežina poudari sočnost. Uravnoteženo s srednje dolgim zatonom.

 

Hrana:

rdeče meso z omakami nežnejšega okusa, jedi iz ovčjega mesa (tudi z ražnja), svinjina (stejk krškopoljca)

Anja Fir priporoča: sveža piadina s stejkom


Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.