PAMETNI NAKUP

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

SESTAVINE

  • 4 okrogle žemlje
  • 4 jajca
  • 40 g masla
  • 12 rezin prekajene šunke v mreži
  • sveži hren
  • sol

Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem, odstranimo zgornjo skorjo in sredico. Notranjost kruhkov in skorjo premažemo z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi rezinami prekajene šunke. V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga posolimo. Kruhke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako, da bo odrezana stran obrnjena navzgor. Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še nadaljnjih 10 minut. Preden kruhke postrežemo, jih posujemo s sveže naribanim hrenom.    
Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci
White e Fresh

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

Nasvet

Za bolj rustični okus, navadne bele žemlje lahko nadomestimo z žemljami s semeni.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ

Ovseni kosmiči z grškim jogurtom, granatnim jabolkom in z oreščki

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.