PAMETNI NAKUP

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

SESTAVINE

  • 4 okrogle žemlje
  • 4 jajca
  • 40 g masla
  • 12 rezin prekajene šunke v mreži
  • sveži hren
  • sol

Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem, odstranimo zgornjo skorjo in sredico. Notranjost kruhkov in skorjo premažemo z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi rezinami prekajene šunke. V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga posolimo. Kruhke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako, da bo odrezana stran obrnjena navzgor. Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še nadaljnjih 10 minut. Preden kruhke postrežemo, jih posujemo s sveže naribanim hrenom.    
Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci
White e Fresh

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

Nasvet

Za bolj rustični okus, navadne bele žemlje lahko nadomestimo z žemljami s semeni.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.