PAMETNI NAKUP

Pikantni piščančji ražnjiči

SESTAVINE

  • 500 g piščančjega fi leja
  • 30 g meda
  • 10 g sezamovih semen
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica pekoče paprike
  • 1 žlica kajenskega popra
  • fino mleta sol po okusu
  • črni poper po okusu

Piščančji fi le narežemo na kocke, velike približno 2 cm. Damo jih v skodelico in dodamo olje. Posolimo, popopramo in dodamo še druge začimbe.

Na koncu dodamo še med in strt česen ter vse premešamo. Meso pokrijemo s folijo za živila in ga damo v hladilnik.

Pustimo v marinadi vsaj 2 uri, še bolje pa čez noč. Na palčke za ražnjiče, nataknemo koščke mesa in med posameznimi kockami pustimo nekaj prostora.

Ko so ražnjiči pripravljeni, jih damo na žar ploščo, ki smo jo predhodno rahlo namastili in ražnjiče potresemo s sezamovimi semeni.

Pečemo jih 3–4 minute, da se lepo popečejo in nekoliko porjavijo. Nato jih obrnemo in pečemo še dodatne 2–3 minute.

Pikantni piščančji ražnjiči
White e Fresh

Pikantni piščančji ražnjiči

Nasvet

Poseben okus bodo ražnjičem dala sezamova semena.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ

Ovseni kosmiči z grškim jogurtom, granatnim jabolkom in z oreščki

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.