PAMETNI NAKUP

Pikantni piščančji ražnjiči

SESTAVINE

  • 500 g piščančjega fi leja
  • 30 g meda
  • 10 g sezamovih semen
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica pekoče paprike
  • 1 žlica kajenskega popra
  • fino mleta sol po okusu
  • črni poper po okusu

Piščančji fi le narežemo na kocke, velike približno 2 cm. Damo jih v skodelico in dodamo olje. Posolimo, popopramo in dodamo še druge začimbe.

Na koncu dodamo še med in strt česen ter vse premešamo. Meso pokrijemo s folijo za živila in ga damo v hladilnik.

Pustimo v marinadi vsaj 2 uri, še bolje pa čez noč. Na palčke za ražnjiče, nataknemo koščke mesa in med posameznimi kockami pustimo nekaj prostora.

Ko so ražnjiči pripravljeni, jih damo na žar ploščo, ki smo jo predhodno rahlo namastili in ražnjiče potresemo s sezamovimi semeni.

Pečemo jih 3–4 minute, da se lepo popečejo in nekoliko porjavijo. Nato jih obrnemo in pečemo še dodatne 2–3 minute.

Pikantni piščančji ražnjiči
White e Fresh

Pikantni piščančji ražnjiči

Nasvet

Poseben okus bodo ražnjičem dala sezamova semena.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.